SPREMANJE CRKVE
Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo središnji zbor.

DUHOVNO REKREATIVNI DANI NA PLITVICAMA
U Pastoralnom centru župe Marija Majka Crkve u Mukinjama, Plitvice, od četvrtka do subote, 20. do 22. kolovoza organizirali bismo duhovno rekreativni susret. Polazak u četvrtak u jutarnjim satima a povratak u subotu u večernjem terminu. Na susret su pozvani najprije ministranti te župni suradnici; čitaći, pjevači, Karitativci, članovi misijske skupine, katehete i vjeroučitelji te članovi ŽPV-a i ŽEV-a. Ministranti trošak namiruju iz svoje ministrantske blagajne. Cijena za župne suradnike je uz kotizaciju župe 550,00 kn, a za ostale 750,00 kn. U cijenu je uključen prijevoz, dva polupansiona, jedan pansion te ulaznice. Prijava i akontacija (200 kn) do 10. kolovoza.

HODOČAŠĆE U MEĐUGORJE
Od 28. do 30. kolovoza, od petka do nedjelje hodočastili bismo u Međugorje. Polazak je u petak u 16 sati, a povratak u nedjelju u večernjim satima. Cijena hodočašća je 300 kn. Prijave u uredu.

HODOČAŠĆE GOSPI OD SUZA U PLETERNICU
I ove godine planiramo hodočastiti u svetište Gospi od suza u Pleternicu. Hodočašće je u ponedjeljak, 31. kolovoza. Trošak puta je 30 kuna. Prijaviti se možete u župnom uredu. Točno vrijeme polaska autobusa bit će objavljeno na vrijeme.

MOLITVA KRUNICE I ZAZIVA BOŽJEM MILOSRĐU
Iz Dnevnika sestre Marije Faustine Kowalske saznajemo kako joj Isus povjerava zadaću da podsjeti čitavo čovječanstvo o Njegovom neizmjernom milosrđu te da ohrabri ljude da Mu vjeruju i pokažu milosrđe jedni prema drugima. Saznali smo također kako ju je Isus poučio novoj pobožnosti prema Božjem milosrđu, molitvi Krunice Božjega milosrđa za vrijeme Milosnog časa. Stoga ćemo i mi imati mogućnosti svakoga petka u 15 sati u našoj župnoj crkvi priključiti se molitvi krunice i zaziva Božjem Milosrđu.
Postoje obećanja samog Isusa za apostole Božjega milosrđa zapisana u spisima svete Faustine: “Duše, koje postanu apostoli i širitelji moga milosrđa, štitit ću svega njihova života kao što majka štiti svoje novorođenče, a u času njihove smrti neću za njih biti Sudac nego Spasitelj. U ovo zadnje vrijeme, duša nema ništa drugo za svoju obranu, osim moga milosrđa. Sretna ona duša, koja je svega svoga života nastojala biti pod zaštitom moga milosrđa, jer takvu dušu neće stići moja pravda. Obećavam da se duša koja bude štovala ovu sliku neće izgubiti. Već na ovome svijetu obećavam joj pobjedu nad neprijateljima, posebno pak u smrtnom času“.

RASPORED TJEDNIH MISA I NAKANA

Nedjelja 02. 08.
08,00 + VINKO LUKAČEVIĆ I STJEPAN ŽIVKOVIĆ
10,00 -Za župljane
18,30 + DRAGUTIN I MARIJA KOLAR

Ponedjeljak 03. 08.
7,30 + OB. PERŠIĆ I RAŠO

Utorak 04. 08.
7,30 + OB. VRATARIĆ I JELENC

Srijeda 05. 08.
7,30 + ŽELJKO, KATA I ZVONKO MARTIĆ

Četvrtak 06. 08.
7,30 + VESNA, TOMISLAV I ŽELJKO LOVREKOVIĆ

Petak 07. 08.
7,30 + PETAR GLAVAŠEVIĆ

Subota 08. 08.
7,30 + JOSIP I ANA ŠPOLJARIĆ