SPREMANJE CRKVE
Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo Središnji zbor.
LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
U Marijinom mjesecu želimo podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Bilo bi lijepo, osobito u ovom mjesecu, moliti zajedno u obitelji, s prijateljima ili pak u župi, svetu krunicu. Kroz mjesec listopad utorkom krunicu predmole čitači; srijedom središnji župni zbor, četvrtkom župni caritas a petkom molim da se uključi muški svijet koji želi sudjelovati u predmoljenju. Ostale dane predmole redovne moliteljice. Molitvu svete krunice u našoj crkvi započinjemo svaki dan u 18 sati, a subotom u 7 sati. U kapeli sv. Majke Terezije svaki dan u 18 sati a utorkom u 17,15h.
MISIJSKA NEDJELJA
U nedjelju, 18. listopada je Misijska nedjelja. Dan je to molitve i promicanja misija. Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada vjernici su pozvani da u korist misija daju i dobrovoljne novčane priloge. Milostinja te nedjelje ide za potrebe misija. Naša misijska skupina će nam nakon misa ponuditi svoje rukotvorine i kolače, kupnjom kojih također pomažemo djelovanje misija. Misije pomažu ljudima u najsiromašnijim zemljama svijeta: prehranom, medicinskom skrbi, obrazovanjem i Božjom Riječi.
KATEHETSKI SUSRET ZA BRAČNO-OBITELJSKU ZAJEDNICU
Poštovani i dragi supružnici. Srdačno pozivam na susret koji će se održati u župnom domu u petak, 16. listopada u 20h. Cilj župne obiteljske zajednice je da se kroz međusobno upoznavanje i druženje obitelji u župi, kroz zajedničku molitvu, programe i projekte supružnicima pomogne u izgradnji osobne oslonjenosti na Boga, jačanju međusobnih odnosa te da se u cijeloj obitelji uspostavi dobra komunikacija među članovima.
„STO KUBIKA TOPLIH ISKRICA“
I ove godine Caritas Slavonsko Brodske regije pokreće akciju prikupljanja novčane potpore za nabavku ogrjeva obiteljima u poteškoćama. Svoj novčani prilog možete predati u župnom uredu.
ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE I SREDNJOŠKOLACA
Bit će i u ovom katehetskom tjednu na redovitim tjednim susretima.
SCHÖNSTATT
Schönstatt-ska obitelj pokret ima svoj susret u subotu 17. listopada u 17.00 sati u župnoj crkvi. Pozivamo sve članove ovoga marijanskoga pokreta.
SUSRET ZAJEDNICE MLADIH
Dragi mladi, pozivamo vas na susrete koji se održavaju svaki petak u 20,00 sati. Kroz kateheze i zajedničke razgovore susrećemo se sa problemima današnjice koje zajednički možemo lakše rješavati kroz molitvu, pjesmu i druženje.
DAN ČAŠĆENJA GOSPE FATIMSKE
Nastavljamo svakog 13. u mjesecu. Kako je Gospa u Fatimi pozvala na pokoru te molitvu krunice mi bismo u utorak, 13. listopada s molitvom krunice započeli u 17,30 sati i do mise izmolili tri otajstva. Molim i pozivam sve odgovorne katolike u župi da se uključe u ovu molitveno-duhovnu pobožnost.
EUHARISTIJSKO KLANJANJE U ČETVRTAK U 20 sati.
RASPORED TJEDNIH MISA I NAKANA
Nedjelja 11. 10.
08,00 + MIRA ŠAGI
10,00 -Za župljane
18,30 + REZA ČAČIĆ
Ponedjeljak 12. 10.
18,30 + STIPE, MANDA, JELA I ANTE RAVLIĆ
Utorak 13. 10.
18,30 + JERKO MAJSTOROVIĆ
Srijeda 14. 10.
18,30 + EDO KRAFT., OB. KRAFT, BENČIĆ, FIALA, JURIŠIĆ I DESPOTOVIĆ
+ IVAN GRIVIČIĆ
Četvrtak 15. 10.
18,30 + OB. MATKOVIĆ I SUŠAC
Petak 16. 10.
18,30 + U ZAHVALU GOSPI, OB. FONTANA
Subota 17. 10.
7,30 + ANTE I KATA BUBALO