SPREMANJE CRKVE
Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo liturgijske čitače.
LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
U Marijinom mjesecu želimo podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Bilo bi lijepo, osobito u ovom mjesecu, moliti zajedno u obitelji, s prijateljima ili pak u župi, svetu krunicu. Kroz mjesec listopad utorkom krunicu predmole čitači; srijedom središnji župni zbor, četvrtkom župni caritas a petkom molim da se uključi muški svijet koji želi sudjelovati u predmoljenju. Ostale dane predmole redovne moliteljice. Molitvu svete krunice u našoj crkvi započinjemo svaki dan u 18 sati, a subotom u 7 sati. U kapeli sv. Majke Terezije svaki dan u 18 sati a utorkom u 17,15h.
MISIJSKA NEDJELJA
Danas je Misijska nedjelja. Dan je to molitve i promicanja misija. Osim molitve za misije i upoznavanja misijskog rada vjernici su pozvani da u korist misija daju i dobrovoljne novčane priloge. Današnja milostinja ide za potrebe misija. Naša misijska skupina će nam nakon misa ponuditi svoje rukotvorine i kolače, kupnjom kojih također pomažemo djelovanje misija. Misije pomažu ljudima u najsiromašnijim zemljama svijeta: prehranom, medicinskom skrbi, obrazovanjem i Božjom Riječi.
„STO KUBIKA TOPLIH ISKRICA“
I ove godine Caritas Slavonsko Brodske regije pokreće akciju prikupljanja novčane potpore za nabavku ogrjeva obiteljima u poteškoćama. Svoj novčani prilog možete predati u župnom uredu.
SUSRET ZAJEDNICE MLADIH
Dragi mladi, pozivamo vas na susrete koji se održavaju svaki petak u 20,00 sati. Kroz kateheze i zajedničke razgovore susrećemo se sa problemima današnjice koje zajednički možemo lakše rješavati kroz molitvu, pjesmu i druženje.
NEDJELJA ZAHVALNICA
U nedjelju, 25. listopada proslaviti ćemo nedjelju zahvalnicu za Božja dobročinstva. Zahvaljujemo milosrdnom Ocu za dar života te za vječno spasenje. Ukoliko imamo nešto od plodova jeseni i rada naših ruku, a želimo to prikazati možemo u petak dopodne donijeti u crkvu.
EUHARISTIJSKO KLANJANJE U ČETVRTAK U 20 sati.
RASPORED TJEDNIH MISA I NAKANA
Nedjelja 18. 10.
08,00 + ŽELIMIR ŠEBALJ I MARKO I STANA MILKOVIĆ
10,00 -Za župljane
18,30 + NIKOLA PERKOVIĆ, OB. PERKOVIĆ, DIVIĆ I VIČIĆ
Ponedjeljak 19. 10.
18,30 + MARIJA POLIĆ, OB. POLIĆ I VIDAKOVIĆ
+ IVA ĐAKOVIĆ
Utorak 20. 10.
18,30 + IVAN, MARA I MILAN KNEŽEVIĆ
Srijeda 21. 10.
18,30 + ANTO I FINKA OPAČAK
Četvrtak 22. 10.
18,30 + ANA ŠIMLEŠA, OB. BRANDT, ĆAVAR I BEK
+ ANTUN KRIJAN
Petak 23. 10.
18,30 + JERKO I KATA LEKO
Subota 24. 10.
7,30 + VJEKOSLAV TOMAC I OB ŽUŽIĆ