Samostan karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu otvoren je svakoga prvog petka u mjesecu vjernicima koji zajedno sa sestrama mole u njihovoj kapelici.

Tako su se i u petak, 5. lipnja, brojni vjernici tijekom cijeloga dana izmjenjivali u kapelici, te od 8 do 18 sati molili pred Presvetim na razne nakane. S njima je molilo i šest karmelićanki koje djeluju u samostanu.

Kućna poglavarica s. Monika Havliček pojasnila je kako već pet godina svakoga prvog petka u mjesecu mole po preporuci njihove utemeljiteljice bl. Marije Terezije od sv. Josipa radi zadovoljštine za sva obeščašćivanja i pogrde koje se bezvjerstvom i krivovjerstvom nanose Božanskom Srcu Isusovu, osobito nijekanjem Božanstva Sina Božjega.

Kako su molile u danima pandemije, tako i sada mole za prestanak širenja koronavirusa.

Karmelićanke Božanskog Srca Isusova pri Župi Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu djeluju više od pola stoljeća. Ondje kao i u cijelomu gradu prepoznatljive su po svojem zauzetom pastoralnom djelovanju; katehizaciji djece i mladih, karitativnom djelovanju i drugim aktivnostima.

Brojni članovi, među kojima i cijele obitelji, primili su u samostanu škapular, a 70-ak vjernika uključeno je u Zajednicu karmelskih laika koja već deset godina djeluje pri samostanu.

Preuzeto sa: ika.hkm.hr

Categories: Događaj