Zahvaljujući Slavonskobrodskoj televiziji vjernici Slavonskog Broda i okolice, u ovo vrijeme posebnih ograničenja zbog pandemije koronavirusa, misna slavlja mogu izravno pratiti svake nedjelje iz druge župe Slavonskobrodskog dekanata.

Tako su na Drugu vazmenu nedjelju, 19. travnja, duhovno sudjelovali na misnom slavlju u župi Duha Svetoga u Malom Parizu. Uz župnog vikara Zlatka Hnatešina misno slavlje uz ograničeni broj suradnika predvodio je župnik Florijan Kvetek. Kako se toga dana u Katoličkoj Crkvi slavi i Nedjelja Božjeg milosrđa župnik Kvetek u svojoj je homiliji promišljao o beskrajnom Božjem milosrđu koje Gospodin očituje svojim vjernima. Naglasio je da smo kako kršćani svi pozvani biti živi pisci Evanđelja, nositi ljudima Radosnu vijest, biti apostoli milosrđa te pojasnio da milosrdan biti znači svjedočiti to u svom konkretnom životu.

„Blizina i nježnost su lica Božjeg milosrđa, ali su to i suosjećanje te dijeljenje, utjeha i praštanje. Milosrđe se ne može sakriti i zadržati samo za sebe; što ga se više primi, to ga se više treba pružati. Milosrđe potiče srce na ljubav, da prepozna ‘lice Isusa Krista iznad svega u onima koji su udaljeni, slabi, osamljeni, zbunjeni i marginalizirani’ (papa Franjo). Milosrđe ne miruje, nego ide tražiti izgubljenu ovcu, a kada je nađe, očituje zaraznu radost. Naša je vjera utjelovljena u Bogu koji je postao tijelom, koji je izranjen za nas! Ako ozbiljno želimo vjerovati, trebamo se približiti i dodirnuti tu ranu, pomilovati je i pognuti glavu te dopustiti da drugi pomiluju naše rane“, rekao je među ostalim župnik Kvetek.

Svjestan koliku potrebu za Božjim milosrđem ima današnji svijet napose u ovo vrijeme pandemije koronavirusa na kraju je uputio molitvu Gospodinu da poruka njegove milosrdne ljubavi stigne do svih nas, da nam ispuni srca nadom. „Treba prenijeti svijetu ovu vatru milosrđa. U Božjem milosrđu svijet će pronaći mir, i čovjek sreću. Budimo svjedoci milosrđa!“ zaključio je župnik Kvetek.

Kako je crkva tijekom dana bila otvorena vjernici su se, poštujući ograničenja u tihoj molitvi pred izloženom slikom Milosrdnog Isusa, poklonili Isusu i molili za njegovo milosrđe.

Preuzeto sa: ika.hkm.hr

Categories: Događaj