Karmelićanke Božanskog Srca Isusova

 

Zajednica sestara Karmelićanki BSI prisutna je u Slavonskom Brodu od 1969. godine, na području župe Duha Svetoga. Zajednicu čini šest sestara i sve su uključene u pastoralne aktivnosti župe te vjeronauk u osnovnoj školi. Pastoralni rad se odvija kroz katehizaciju djece osnovne i srednje škole, vođenje i animiranje pjevanja zbora odraslih i dječjeg zbora, uređenje crkve, obilazak bolesnih i starijih osoba po kućama te priprava za sakramente, vođenje karitativne skupine i rad sa siromasima te djelovanje misijske skupine. Cijelo naše djelovanje je zapravo misionarsko što je i u karizmi našeg reda. Naša je Osnovateljica htjela da njene sestre budu „anđeli mira i utjehe“ svakom čovjeku gdje god bile, a mi to nastojimo ostvariti kroz razne aktivnosti u našoj župi.

 

U sav rad uključujemo i vjernike laike, a naročito članove Zajednice karmelskih laika koja je 2011. osnovana pri našem samostanu. Njihova otvorenost, kreativnost, suradnja i spremnost činiti dobro drugima uvijek je na djelu.

 

Biti Karmelićanka BSI i biti uvijek otvorena za ljude, ne može se bez svakodnevnog i trajnog sjedinjenja s Gospodinom u molitvi. Stoga je molitva, klanjanje i tiho osluškivanje Božje Riječi glavno obilježje naše karizme i bistri izvor na kojem crpimo snagu za sve naše apostolske zadatke. Jer otvoreno srce i uho za Boga, bit će se također otvoreno i za čovjeka.

 

Eugena Kvaternika 33
35 000 Slavonski Brod

 

Tel. +385 (35) 441 690
e-mail: sl.brod@karmelbsi.hr
laici.karmelbsi.hr
www.facebook.com/karmelicankebsi
www.facebook.com/zajednicakarmelskihlaikabsi