Katehetski ured Đakovačko-osječke nadbiskupije, uz pomoć vrijednih vjeroučitelja, pripremat će i u narednom razdoblju, na mrežnim stranicama Đakovačko-osječke nadbiskupije, objavljivati prikladan molitveno-katehetski sadržaj za različite dobne skupine. Na taj način vjeroučenicima će biti ponuđeni kvalitetni materijali, uz koje se mogu pripraviti za praćenje nedjeljnog misnog slavlja preko medija, ali i kako bi, uz različite domišljate sadržaje, mogli kvalitetno ispuniti vrijeme tijekom tjedna.

Bit će objavljene kateheze za djecu osnovnoškolskog uzrasta, srednjoškolskog uzrasta odnosno za mlade te prigodan molitveni materijal za rast u vjeri i zajedničkoj molitvi kućne Crkve.

  • Druga virtualna kateheza – Kako moliti krunicu?
    – Cilj druge virtualne kateheze jest naučiti mlade moliti Gospinu krunicu. Vjeroučitelj Mihael na početku donosi nekoliko poticaja na molitvu i ističe važnost krunice, potom pojašnjava kako se moli krunica i na kraju poziva mlade da zajedno s njim mole.
    – Na raspolaganju su dvije verzije kateheze – duža i kraća.
    – (autor: vjeroučitelj Mihael Kelbas,Tehnička škola Ruđera Boškovića, Vinkovci)

  • Virutalna župna kateheza” putem prvoga video-bloga predstavlja aplikaciju NOVA EVA – koju ćemo često koristiti kao izvrstan izvor i temelj za virtualni katehetski rad. Molitvenik, brevijar, misna čitanja, nedjeljne propovijedi, izreke svetaca… Što još u životu može poželjeti vjernik na svome mobitelu? Možda da sve to bude još i besplatno! Iako aplikacija NOVA EVA postoji već nekoliko godina, još mnogi za nju ne znaju. Smatram da je ona idealno oruđe u ovom trenutku. (autor: vjeroučitelj Mihael Kelbas, Tehnička škola “Ruđer Bošković” Vinkovci)