U nedjelju, 02. veljače ove godine, blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnica, svečano je proslavljena u župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu.

 

Središnje misno slavlje u 10 sati predslavio je vlč. Florijan Kvetek, župnik. Na početku mise župnik je blagoslovio svijeće i pozvao vjernike da poput svijeća oni budu svjetlo Krista u svijetu, prikazujući se iz dana u dan Gospodinu i izgarajući za Boga i bližnjega.

Pred velikim brojem okupljenih vjernika, sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova obnovile su toga dana svoje redovničke zavjete. Zaogrnute bijelim plaštevima, ušle su u procesiji u crkvu, zajedno sa ministrantima i župnikom. Nakon župnikove homilije, sestra M. Mihaela pročitala je prigodnu meditaciju o svijeći njezinih doživotnih zavjeta.

Sestre su upalile svoje svijeće na uskrsnoj svijeći te obnovile svoje zavjete. Potom je župnik molio molitvu za sestre i njihovu družbu.

Nakon sv. mise, druženje se nastavilo u župnoj dvorani, gdje je nekolicina župljana koja je stoga dana slavila rođendan i imendan pripremila prigodni agape.