SREMANJE CRKVE

Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo članove Pučkog zbora.

 

LISTOPADSKE POBOŽNOSTI

Od srca hvala svima koji su se uključili u listopadsku pobožnost i tako posvjedočili da nam je molitva krunice još uvijek i draga i potrebna.

 

„STO KUBIKA TOPLIH ISKRICA“

I ove godine Caritas Slavonsko Brodske regije pokreće akciju prikupljanja novčane potpore za nabavku ogrjeva obiteljima u poteškoćama. Svoj novčani prilog možete predati u župnom uredu.

 

SVI SVETI I DUŠNI DAN

Blagoslov grobova: U nedjelju od 10h do 11h, a potom poslije sv. mise nakon 12h do 14h. Na Dušni dan nakon mise u 9h i dok bude trebalo.

Svete mise kod mrtvačnice: na svetkovinu Svih Svetih u 9 h i u 11 h.

Milostinja kod ovih misa ide za akciju Sto kubika toplih iskrica.

 

SVETE MISE NA DUŠNI DAN SU KOD NAS U 8,00 TE U 18,30h.

 

KARITATIVNA PRODAJNA AKCIJA

U nedjelju, 08. studenog, nakon svetih misa bit će Karitativna prigodna prodajna akcija: kolača, slika, tjestenine, ajvara… Prihod od akcije ide kao i do sada za potrebite u našoj zajednici.

 

EUHARISTIJSKO KLANJANJE U SAMOSTANU

06. studenog, prvi je petak u mjesecu, u samostanskoj kapelici naših sestara Karmelićanki BSI, divna je prigoda pohoditi Isusa u presvetom oltarskom sakramentu od 15,30 do 17h.

 

NEDJELJA BRAČNIH JUBILEJA

U nedjelju, 08. studenog, slavimo Nedjelju bračnih jubileja. Molim i pozivam bračne parove koji ove godine slave jedan od jubileja, a žele i pred župnom zajednicom obilježiti, neka se prijave u župni ured.

 

KATEHETSKA IGRAONICA

U subotu, 07. 11. u 10h pozivamo djecu na katehetsku igraonicu. Želja nam je djeci od 4 -7 god. otvoriti vrata života u župi na pristupačan način.

 

MALI PUT

U subotu, 07. 11. u samostanu naših sestara KBSI susret je za djecu od 4. do 8. razreda u vremenu od 10 do 12.h. Prigoda je da djeca upoznaju karmelsku duhovnost i život bl. Marije Terezije od sv. Josipa, utemeljiteljice karmela BSI.

 

DOBIVANJE POTPUNOG OPROSTA ZA POKOJNE

Apostolska pokorničarna novim dekretom omogućuje da se potpuni oprost za pokojne može dobiti tijekom cijeloga mjeseca studenoga. Usto, vjernici mogu sami odlučiti kada će ispuniti uvjete, koji su pohod grobljima, kroz osam dana sudjelovanje na misi, molitva Očenaša i Vjerovanje, sakrament pomirenja (po potrebi) i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca. Molitva časoslova; Jutarnja i večernja– pokojničko slavlje, brošura u uredu.

 

EUHARISTIJSKO KLANJANJE U ČETVRTAK U 20h.

 

RASPORED TJEDNIH MISA I NAKANA

 

Nedjelja, SVI SVETI, 01. 11.

08,00 + ANDRIJA DUBRAVČIĆ, ŠIMO I MARIJA GAVRIĆ

10,00 -Za župljane

18,30 + MATE, MARA, PERO, JOSIP I ANTE GLAVAŠ

 

Ponedjeljak, DUŠNI DAN, 02. 11.

08,00 + CVIJA I LUKA VIDOŠEVIĆ

– ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

18,30 + MILAN DASOVIĆ, OB. DASOVIĆ I KAREŠIN

– ZA DUŠE U ČISTILIŠTU

 

Utorak 03. 11.

18,30 + NIKOLA I MARIJA GRBAC

 

Srijeda 04. 11.

18,30 + HELENA, FRANJO I IVICA TURKOVIĆ

 

Četvrtak 05. 11.

18,30 + BOŽO, JANJA I ANTUN MILOŠEVIĆ

 

Petak 06. 11.

18,30 + MIJO MIKINAC

 

Subota 07. 11.

7,30 + VUJO DOBRIJEVIĆ I OB. FERIĆ