SPREMANJE CRKVE
Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo župni Pučki zbor.
KATEHETSKA IGRAONICA
U subotu, 03. 10. u 10h pozivamo djecu predškolce na katehetsku igraonicu. Želja nam je djeci od 3-7 god. otvoriti vrata života u župi na njima pristupačan način. Igraonica će biti svake prve subote u mjesecu.
SUSRET ZAJEDNICE MLADIH
Dragi mladi, pozivamo vas na susrete koji se održavaju svaki petak u 20,00 sati. Kroz kateheze i zajedničke razgovore susrećemo se sa problemima današnjice koje zajednički možemo lakše rješavati kroz molitvu, pjesmu i druženje.
*ŽUPNA KATEHEZA
Od sutra, 28. rujna započinjemo s redovnom katehezom po rasporedu koji se nalazi na oglasnoj ploči, Facebooku ili ga možete preuzeti na izlazu iz crkve.
LISTOPADSKE POBOŽNOSTI
U Marijinom mjesecu želimo podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Bilo bi lijepo, osobito u ovom mjesecu, moliti zajedno u obitelji, s prijateljima ili pak u župi, svetu krunicu. Kroz mjesec listopad utorkom krunicu predmole čitači; srijedom središnji župni zbor, četvrtkom župni caritas a petkom molim da se uključi muški svijet koji želi sudjelovati u predmoljenju. Ostale dane predmole redovne moliteljice. Molitvu svete krunice u našoj crkvi započinjemo svaki dan u 18 sati, a subotom u 7 sati.
„STO KUBIKA TOPLIH ISKRICA“
I ove godine caritas Slavonsko Brodske regije pokreće akciju prikupljanja novčane potpore za nabavku ogrijeva obiteljima u poteškoćama. Svoj novčani prilog možete predati u župnom uredu.
EUHARISTIJSKO KLANJANJE U SAMOSTANU
Na prvi petak, 02. listopada, u samostanskoj kapelici sestara Karmelićanki Božanskog Srca Isusova divna je prigoda od 15,30 do 17 sati pohoditi Isusa u presvetom oltarskom sakramentu.
*SJEDNICA EKONOMSKOG VIJEĆA ŽUPE
Članove župnog ekonomskog vijeća pozivam na sjednicu u srijedu, 30. rujna, u 19,30 sati.
*SUSRET LITURGIJSKIH ČITAČA
U utorak u 19 sati susret je liturgijskih čitača. Na susret pozivamo i one koji se žele uključiti u zajednicu koja imade milost naviještati Božju Riječ župnoj zajednici.
ISPOVIJED ŠKOLSKE DJECE I SREDNJOŠKOLACA
Bit će u drugom katehetskom tjednu na redovitim tjednim susretima, iza 05. listopada.
*SUSRET RODITELJA I KRIZMANIKA
Susret roditelja i krizmanika II. srednje sa župnikom bit će sutra, u ponedjeljak, u 20 sati.
LUKNO I NAMJENSKI DAR
Zahvaljujemo svim župljanima koji su do sada dali svoj dar za uzdržavanje župe – lukno i dar za Crkvu. Od 2000 obitelji, lukno je darovalo 503 obitelji, a namjenski dar za Crkvu 411 obitelji.
*PETROV NOVČIĆ-MILOSTINJA ZA SV. OCA
„Petrov novčić“ je akcija koja na svojevrstan način predstavlja znak solidarnosti sa Svetim Ocem, koja uključuje i podršku svih katoličkih vjernika koji Papi daju potporu, omogućujući mu, da bi u trenucima posebnih potreba, kao što su rat ili različite prirodne nepogode, mogao pomoći vjernicima diljem svijeta. U našoj se nadbiskupiji akcija provodi u pravili na Uskrs. Budući da za ovogodišnji uskrs nije bilo vjerskih okupljanja nadbiskup je odredio da se akcija provede u nedjelju 04. listopada.
EUHARISTIJSKO KLANJANJE U ČETVRTAK U 20 sati
RASPORED TJEDNIH MISA I NAKANA
Nedjelja 27. 09.
08,00 + JAGO GRUBIŠIĆ
10,00 -Za župljane
18,30 + ADAM MIKIĆ, OB. MIKIĆ I ČALDAREVIĆ
Ponedjeljak 28. 09.
18,30 + ANTUN PETROVIĆ, JOSIP I MARIJA BLAŽEKOVIĆ
+ VERONIKA KRUNIĆ
Utorak 29. 09.
18,30 + MIŠO ĆURIĆ
Srijeda 30. 09.
18,30 + TOMISLAV I FRANJO PARIĆ, MILICA SUDIĆ I KATA NENADIĆ
Četvrtak 01. 10.
18,30 + ANTO I KATA BOGDANOVIĆ, OB. BOGDANOVIĆ I BARUKČIĆ
Petak 02. 10.
18,30 + IVICA LIPOVAC
Subota 03. 10.
7,30 + IVAN, KATA, STIPO, IVICA, PERO I TOMISLAV MARIJIĆ