SPREMANJE CRKVE

Ovaj tjedan za spremanje crkve pozivamo članove ZBORA I ZAJEDNICE MLADIH.

 

MISA ZAHVALNICA – SILVESTROVO

Na Silvestrovo, 31. 12., utorak, misa zahvalnica je u 18,30 sati. Zahvaliti ćemo Gospodinu za sve milosti primljene tijekom protekle godine.

 

NOVA GODINA – MARIJA BOGORODICA

01. siječnja, u srijedu, na blagdan Svete Bogorodice, Novu godinu, svete mise su u 10 te večernja u 18,30h.

 

CJELODNEVNO KLANJANJE

Na prvi petak, 03. 01. u samostanskoj kapelici sestara Karmelićanki božanskog Srca Isusova divna je prigoda tijekom dana pohoditi Isusa u presvetom oltarskom sakramentu.

 

BOŽIĆNI BLAGOSLOV OBITELJI

Blagoslov nastavljamo po rasporedu. Početak u 9,30 sati, radnim danom a nedjeljom i na Tri Kralja od 14h. Ako je više ulica po rasporedu navedenog dana blagoslov teče onako kako su ulice navedene. Za vrijeme trajanja blagoslova mise su radnim danom ujutro u 7,30 sati. Nastojmo svećenika dočekati na ulazu u kuću ili stan. Za blagoslov pripremite obiteljski stol na kojem treba biti svijeća, križ te blagoslovljena voda. Ukoliko ima novodoseljenih obitelji koje žele blagoslov neka se tijekom ovoga tjedna prijave u župni ured.

 

BOGOJAVLJENJE – SV. TRI KRALJA, blagoslov vode

U ponedjeljak, 06.01. – je blagdan Bogojavljenja. Blagoslov vode biti će za vrijeme jutarnje svete mise u 8,00 sati. Duga je tradicija u Katoličkoj Crkvi da se uoči Bogojavljenja, ili na sam dan, blagoslivlja voda. Blagoslovljenom vodom škropi se narod Božji u crkvi, a potom vjernici blagoslovljenu vodu nose u svoje domove i njome škrope obitelj, groblja, imanja, radionice, stoku. Blagoslov vode osim što nas podsjeća na Kristovo krštenje također je spomen i na naše krštenje po kojem smo očišćeni od iskonskog grijeha te postali djeca Božja i članovi njegova otajstvena tijela Crkve – novoga Naroda Božjega.